Прокуратурата разследва инцидента между Стоичков и фоторепортер

Прокуратурата започна разследване на инцидента между Христо Стоичков и фоторепортер, съобщават от държавното обвинение.

Разследването се провежда в РУ-Етрополе при ОДМВР-София за извършени на 27.08.2016 г. пред манастир „Св. Троица“ в района на община Етрополе непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

На 27.08.2016 г., около 16.00 ч. на паркинга пред манастир „Св.Троица“ в района на община Етрополе, възникнал скандал между Христо Стоичков и Борислав Тошев – фоторепортер от вестник „България днес“, по повод опита от страна на последния да заснеме сватбеното тържество на дъщерята на Стоичков.

Разследването е започнало с разпит в качеството на свидетел на Петър Димитров – шофьор в „Транспорт сервиз“ ЕООД. Според свидетеля, докато той се намирал в управлявания от него автомобил на паркинга пред манастира заедно с фоторепортера Борислав Тошев, който следвало да заснеме за медията сватбеното тържество, към тях се приближил Христо Стоичков с настояване да му предадат направените записи на телефоните си, след което нанесъл няколко удари по лицето на шофьора Димитров. Друг мъж се опитал да отвори задната врата на автомобила, където седял фоторепортера Тошев.

За да избяга, шофьорът потеглил назад, вследствие на което ударил друг спрял автомобил. От органите на КАТ е съставен акт за установяване на административно нарушение.

По разследването е разпитан като свидетел и фоторепортерът Борислав Тошев, който първоначално не предал на разследващия орган направения запис под предлог, че не е сигурен дали записът е съхранен.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване вида и характера на телесните увреждания на Петър Димитров, както и механизма на причиняването им.

От страна на прокуратурата е възложено на полицейските органи установяване на свидетели очевидци на случилото се, които да бъдат разпитани за изясняване на случая.

Разследването по случая продължава. След приобщаване към материалите по разследването на записа в мобилния телефон на Тошев, както и на други относими по случая гласни и писмени доказателства, ще се прецени правната квалификация на деянието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право