Прокуратурата разследва инцидента, при който два влака удариха кола на прелез до Михайлово

Илюстрация: Pixabay

Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за това че вчера на жп прелез, на общински път, в землището на Община – Стара Загора, при управление на моторно превозно средство са нарушени правилата за движение, като по непредпазливост е причинена смъртта на един човек , съобщиха от държавното обвинение.

На 28 август 2018 г., в 17,11 часа, е подаден сигнал на тел. 112 за възникнало пътнотранспортно произшествие на жп линия на прелеза на с. Михайлово, обл. Стара Загора.

Установено е, че 83-годишен водач на лек автомобил „Опел Астра“, предприел пресичане на охраняем жп прелез при работеща сигнализация и спусната автоматична прелезна бариера. Автомобилът първо е бил ударен, в задната част, от преминаващ бърз влак в посока към гр. София, след което се завъртял, попаднал на съседни жп релси, където е бил ударен от движещ се пътнически влак в посока гр. Пловдив. При това положение автомобилът е излязъл от жп линията, ударил се в електрически стълб и спрял в затревена площ до релсите. Водачът е починал на място.

Двете влакови композиции се движели в една и съща посока. Местопроизшествието е посетено и запазено от екипи на Второ РУ на МВР-Стара Загора, на Жандармерията и на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Стара Загора. В 17,40 часа на мястото на пътнотранспортното произшествие е пристигнал полицейски екип, като до този момент там са се намирали служители на жандармерията. Незабавно е бил уведомен прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора, под чието ръководство са се извършвали следствените действия.

Разследването по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България