Прокуратурата разследва "Верея" и ЦСКА за купен мач

Районната прокуратура в Стара Загора разследва футболните отбори "Верея" и ЦСКА за купен мач, съобщиха от държавното обвинение.

На 08 май тази година в Районна прокуратура – гр. Стара Загора е било образувано досъдебно производство по сигнал, изпратен след проверка, извършена от Главна дирекция „Национална полиция“ в София.

Според сигнала в началото на месец декември 2018 г. в гр. Стара Загора е била предложена на другиго облага, която не му се следва, за да повлияе на резултата на спортно състезание – футболен мач на ППФЛ ФК „Верея“ – Стара Загора с ПФК “ЦСКА“ – София, администриран от спортна организация – Български футболен съюз (БФС) – престъпление по чл.307в,ал.1 от Наказателния кодекс. Чл.307в,ал.1 от НК гласи: "Който обещае, предложи или даде на другиго облага, която не му се следва, за да повлияе или загдето е повлиял на развитието или резултата от спортно състезание, администрирано от спортна организация, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева".

Разследването е било възложено на ОД на МВР – гр. Стара Загора, като е определен двумесечен срок за провеждането му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право