Прокуратурата ще иска постоянна мярка „задържане под стража“ за шведския турист, ритал камериерка в главата

Снимка: Архив

Шведският турист, който изрита брутално в главата камериерка в Слънчев бряг, е задържан за 48 часа и ще бъде изправен пред съд с искане за постоянна мярка „задържане под стража“. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, съобщава bTV.

Камериерката вдигала боклук от фоайето на хотела, когато шведският турист се приближава и рита нищо неподозиращата жена.

От удара в главата тя изпада в безсъзнание. Спомня си само, че изглеждал страшно. След инцидента, Диана, която работи като камериерка за второ лято, признава, че се страхува.

53-годишният швед и брат му се държали агресивно и неадекватно още с пристигането си в хотела. Това разказаха хора от персонала.

След побоя жената подава жалба в полицията. Агресивният турист е задържан за 24 часа, след което е освободен и е продължил почивката си.

Едва тази сутрин агресивният турист е издирен отново, за да бъде разпознат от жертвата си.

Междувременно, тъй като е изгонен от хотела, той се е настанил в друг, намиращ се съвсем наблизо. Там е бил арестуван тази сутрин. Не дал обяснения за постъпката си.

Шведският гражданин се казва Георг Ралф Сумберг, роден е през 1963 г.

Обвинението срещу него е за лека телесна повреда по хулигански подбуди, за което може да получи до 3 години затвор.

„Действията и на полицията, и на прокуратурата са насочени към осигуряване на обществения ред, а не сам в защита на чуждестранния турист. Той е длъжен да спазва българските закони и не може да си позволи поведение, което унижава българските граждани, особено тези, които на практика обслужват него. Позволява ли си го – влиза в ареста“, коментира главният прокурор.

От Съюза на собствениците в Слънчев бряг твърдят, че пияните и агресивни туристи в курорта са не повече от 10 на сто. Заради тях обаче, хотелиери инструктират персонала да бъде внимателен и да не влиза в пререкания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право