Прокурори и следователи започват оглед на местопроизшествието в Хитрино

Във връзка с инцидента в Хитрино, при който в следствие на дерайлиране на влакова композиция загинаха хора и бяха унищожени множество домове, Окръжната прокуратура в Шумен започна разследване на престъпление по транспорта.

Незабавно след получаването на сигнала в прокуратурата, по разпореждане на главния прокурор към мястото на инцидента са изпратени окръжният прокурор и двама негови заместници,както и петима следователи от следствения отдел на ОП - Шумен. По разпореждане на главния прокурор дежурни екипи от Национална следствена служба също пътуват към с.Хитрино. В екипите от НСлС участват следователи, ръководени от заместник- директор на НСлС, съдебни медици, криминалисти и експерти.

На място с участие на служители на МВР и специалисти по противопожарна безопасност започват и първоначалните действия по разследване - оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели.

След допускането на разследващите екипи до влаковата композиция ще бъдат иззети измервателните уреди от локомотива. Установено е, че железопътният транспорт е бил осъществен от частно дружество "Бул Маркет",чийто управител е на мястото на инцидента и ще бъде разпитан. Създадена е организация за изземване на документацията от това дружество от седалището му в гр.Русе,както и от мястото на композирането на влаковата композиция на гара Бургас.

Разследването продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България