Прокурор барабар с бракониери засечен край Приморско

Горски заловили група бракониери край Приморско. Според слухове, които плъзнаха из Бургас, сред бракониерите бил и прокурор. Магистратът е известен с това, че е работил в морска община.

От прокуратурата в Бургас заявиха, че не могат да коментират дали участието му в бракониерската свита е истина. По- късно следобед в понеделник обаче се очаква да излязат с официално становище.

Бракониерите излезли през уикенда на лов за пернат дивеч, но отстреляли диво прасе, което е забранено в този период. Инцидентът станал в гористата местност "Кукерова поляна", в землището на село Писменово.

Бракониерите били засечени докато пренасяли разфасованото месо от прасето. Това са 63-годишният И.Т. от Приморско, 42-годишния П.А. от Приморско, 50-годишния Г.Р. от Бургас, 61-годишния В.Д. от Приморско и 63-годишния С.В. от Приморско.

Те били нарязали месото и филето било разпределено в раниците им.

Горските ги спипали, докато групата се придвижвала към намиращия се наблизо паркиран товарен автомобил "УАЗ", с бургаска регистрация.

Дошлите на местопроизшествието полицейски служители извършили щателен оглед, като намерили кожата и костите на дивото прасе, иззели шест гилзи от ловни патрони, 12-ти калибър. От групата са иззети три ловни пушки, а след претърсване на товарния автомобил са били иззети още три, поставени в предпазни калъфи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право