Прокурор Иван Гешев: Тези престъпления застрашават националната сигурност на страната

За първи път констатираме трафик на хора през аерогара „София“. Не е преувеличено да се каже, че тези престъпления, в този конкретен случай, представляват съществена опасност и застрашават националната сигурност на страната. Това обяви на пресконференция прокурор Иван Гешев - административният ръководител на Специализираната прокуратура, във връзка със започнало досъдебно производство за трафик на нелегални мигранти през летище „София“.

„По този изграден канал за трафик на нелегални от Близкия Изток, през България, към Европейския съюз, може да бъде преведен всеки“, заяви прокурор Гешев. По думите му преминаването на хора, които са неизвестни на службите, представлява съществен риск за сигурността на България и Европа.

„Благодарение на добрата работа между „Вътрешна сигурност“, ДАНС и Специализираната прокуратура, дейността на този канал е пресечена“, подчерта Гешев. „На българските граждани трябва да е ясно, че службите в България, както и Прокуратурата работят сериозно за минимализиране на тези рискове и ще направим всичко възможно, за да се пресекат такива действия“, допълни Гешев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право