Прокурор, разследвал атентата в Сарафово, с приз в памет на Джовани Фалконе

Снимка: Архив

Прокурорът при Софийска градска прокуратура Дарин Христов, бе удостоен с грамота в ежегодния конкурс за магистрати и полицаи, организиран от Община Благоевград и Посолството на Република Италия в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе.

През 2018 г. Софийска градска прокуратура номинира за приза прокурор Дарин Христов за проявен висок професионализъм, всеотдайност в работата и реален принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотици, проституцията, детската порнография, корупцията, тероризма и изразена подкрепа на каузи в полза на обществото за формиране на хуманни модели за поведение у подрастващото поколение, съобщиха от държавното обвинение.

Прокурор Христов работи в Софийска градска прокуратура от пролетта на 2016 г., като за времето до настоящия момент ръководи разследвания за тежки криминални престъпления.

Умението му успешно да използва целия процесуален инструментариум за разкриване на обективната истина се явява ключово за справяне с едно от най-сериозните предизвикателства в неговата кариера - ръководството и надзора над разследването на атентата в Сарафово.

В резултат на неуморните му усилия това досъдебно производство приключи с изготвяне и внасяне в Специализирания наказателен съд на обвинителен акт срещу лицата, отговорни за смъртта на шестима граждани на Израел и един български гражданин, и телесните повреди на още 35 лица.

От учредяване на конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият –само веднъж“ през 2009г., четирима прокурори от Софийска градска прокуратура са удостоени с наградата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България