Пролетен благотворителен бал събира средства за лечението на дете в Китай

Първи Пролетен благотворителен бал организират община Велико Търново и Градският ученически парламент. Каузата на проявата е събирането на средства за лечението на малката Бориса Досева. Момиченцето е на 1 година и един месец и е родено преждевременно с тегло едва 850 грама. Детето получава мозъчен кръвоизлив и развива хидроцефалия, като в момента лечението и се провежда в Китай.

„Решихме балът да бъде пролетен, защото пролетта се свързва с пробуждането. Така, както пролетта се пробужда от светлината, топлината и обичта, така и ние искаме да събудим съпричастността, характерна за нашия народ. Надяваме се да сбъднем мечтата на едно дете от Велико Търново да проходи, да има безгрижно детство, да се смее и играе и да бъде щастливо!”, споделиха от Градския ученически парламент в старата столица.

Благотворителният бал ще се проведе на 27 април в болярския град. Участието в него става с предварително закупена покана на стойност 10 лв.  По време на бала ще бъдат организирани базар с детско творчество и търг с картини на изявени търновски майстори на четката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България