Пролетта смени лицето на арт квартал "Капана" в Пловдив

Декорации от плат, интерактивни инсталации и пърформанси ще преобразят уличното пространство в арт квартал "Капана" в Пловдив в следващите три месеца. Проектът "Лица/Faces/Caras", подкрепен от фондация "Пловдив 2019", ще оживи улиците на квартала на творческите индустрии с работилници по жонглиране и цветни декорации по фасадите на сградите. Любителите на театралното изкуство ще могат да видят артисти на кокили и живи статуи от театъра на огъня и сенките "FIRETER".

"Капана" вече се радва на първите пролетни промени с монтирането на 6 цветни лиани. Те ще се разлистват следващите седмици, а своеобразните им плодове ще привличат вниманието на минувачите с информация за историята на квартала. Авторът Пламен Иванов предвижда в началото на април да остави в "Капана и спомен за емоциите, които носи месец март с арт инсталация, вдъхновена от събуждащата се природа. Проектът ще обхване пространството на улиците "Златарска", "Загреб", "Христо Дюкмеджиев", "Кожухарска" и "Павел Куртевич".

Всички желаещи могат да се включат в преобразяването като участват в изработката на инсталациите или дадат своите идеи. Промяната на емблематичните улици в "Капана" е в синхрон с концепцията на новата визуална идентичност на квартала - "Creative playground" ("Място за творчество и забавление", коментират от фондация "Пловдив 2019".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства