Променлива облачност и дъжд в четвъртък

През следващото денонощие над страната ще има променлива, често значителна облачност. На места, главно в източните и планинските райони ще превали дъжд, възможно е и да прегърми.

Още през нощта вятърът ще отслабне и през деня ще е до умерен от северозапад. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 6° и 11°, а максималните - между 18° и 23°. През нощта срещу петък от запад облачността ще намалее до незначителна. Атмосферното налягане ще продължи бавно да се понижава, но ще остане по-ниско от средното за май.

Над Черноморието ще има променлива, често значителна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 17°-19°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има променлива, често значителна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, над 1800 метра – сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра – около 4°.

В петък ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността след обяд, но вероятността за валежи е много малка. Дневните температури ще се повишат.

В събота и неделя с югозападен вятър ще остане сравнително топло, но облачността от запад ще се увеличи и в Западна България дневните температури ще са малко по-ниски. Ще започнат превалявания – през първия ден след обяд само на отделни места в западните райони и Рило-Родопската област, в неделя – на повече места в Западна и Централна България. В неделя в Източна България южният вятър ще се усили, ще има повече слънчеви часове и температурите все още ще са високи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето