Променят движението в Бургас, заради ремонт на възлов булевард

Реконструкцията трябва да продължи до средата на май

Променят движението в Бургас, заради ремонта на възловия булевард „Проф. Яком Якимов”. Той е част от южния обход на града и служи за изнасяне на транзитния поток от автомобили, насочвайки ги го към новия пътен възел „Запад” и улица „Крайезерна”. Това е най-натовареният пътен маршрут в Бургас и то не само през лятото, тъй като ежегодно по него минават тежкотоварни автомобили.

Община Бургас успя да осигури необходимото финансиране и стартира мащабен ремонт на булевард "Проф. Яким Якимов". Целта е движението по него да стане едновременно по-удобно, по-бързо и по-безопасно. Предстои подмяна на амортизираното старо с ново асфалтово покритие, изграждане на нови тротоари, бордюри, осветление. В проекта е заложено и обособяването на допълнителна лента за дясно движение от булевард "Проф. Яким Якимов" към булевард "Стефан Стамболов".

Ремонтните дейности започнаха на 12-ти март и ще продължат до 15-ти май, уточниха от Община Бургас. Поетапно ще бъдат затваряни ляво и дясно пътно платно с активно ползване за движение на пътните превозни средства и на локалното пътно платно до комплекс "П.Р.Славейков". От съображения за сигурност, в платното за движение от пътен възел "Надгарови коловози" в посока  кръстовище с кръгово движение, образувано от булевард "Проф. Яким Якимов" с булевард "Стефан Стамболов" и улица "Транспортна", се въвежда забрана за преминаване  на товарни автомобили над 10 тона за посочения период.

По време на ремонтните дейности, като алтернативните маршрути за товарни автомобили водачите могат да ползват следните обходи:

- улица "Одрин", път III-9008, път BGS-1030 /обход Лукойл/, път III-6008 посока път I-6 "София-Бургас";

- улица "Крайезерна", бул. "Т. Александров", булевард "Захари Стоянов",  разклон квартал "Горно Езерово", път III-7909, път III-5392, път III-6008 посока автомагистрала "Тракия".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България