Променят движението в София в неделя заради велошествие и мач

Стандартът в София е четири пъти по-висок от редица области в страната. Снимка: Архив

Променят движението в София в неделя заради велошествие и мач, съобщиха от Столичната община.

Въвежда се oрганизация на движението за провеждане на традиционното велошествие за по-чист въздух. От 20.00 ч. на 13 април до приключване на мероприятието на 14 април се забранява престоят и паркирането на превозни средства на пл. „Народно събрание”. От 08.00 часа приключване на мероприятието на се забранява влизането на превозни средства по ул. „Цар Шишман” между ул. „Аксаков” и пл. „Народно събрание”.

От 10.00 часа до приключване на мероприятието в неделя се забранява влизането на превозни средства по бул. „Цар Освободител” между ул. „Г.С.Раковски” и бул. „Васил Левски”, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР.

На 14 апприл се въвежда и организация на движението за провеждане на футболен мач. Забранява се престоят и паркирането на коли от 08.00 до 22.00 часа на 14 април при сектор „Г” на Националния стадион. От 14.00 до 21.00 часа забрана ще важи и за моста пред Национален стадион „Васил Левски”, както и за ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Васил Левски“.

От 18.00 часа в неделя до края на мача се забранява влизането на превозни средства, с изключение на автобусите на градския транспорт по ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”. Такава забрана се въвежда и по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”, както и по бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България