Проститутка на Мартин Дебелия поиска в съда 100 хиляди лева обезщетение

unnamedПет проститутки поискаха общо 190 хиляди лева от сводника си Мартин Филипов Дебелия-известен още и като министърът на любовта. Това стана в съдебната зала на Окръжен съд-Благоевград,  където се гледаше дело срещу Дебелия за принуждаване на жени да проституират. По делото се съдят и  двама полицаи, те са обвиняеми за това,че са осигурявали защитен чадър над сводническата дейност на Мартин Филипов.

Филипов бе арестуван в благоевградски хотел, след като една от момичета ,принуждавана да проституира, подаде сигнал в полицията и разкри схемата на работа на сводника и продажните ченгета.

Жените засегнати от престъпната  дейност  на Марто Дебелия подадоха граждански искове за обезщетение , но най-голям от 100 хиляди лева бе от любимата проститутка на Дебелия-Гергина. Тя даже роди син от него и в първите си показания непрекъснато хвалеше и защитаваше Мартин, като обясняваше,че той бил най-добрият мъж на света. Сега обаче си смени показанията и запя друга песен. Една година след ареста на Дебелия, Гергина пак работи като проститутка ,но вече без сводник.

В съдебната зала Дебелия разигра цирк като първо поиска споразумение, след като такова не бе постигнато, поиска и отвод на прокурорката по делото Елица Калпачка, защото много го тормозела. Съдът обаче отхвърли и тези негови твърдения и заради това Дебелия поиска отвод и на съдията.

Драмата му приключи с решение,че делото продължава , предстоят разпити на свидетели.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право