Простреляният при драмата в Трапоклово е контактен, състоянието на втората пострадала остава критично

Заведението на пътен възел „Петолъчката”, където Петър прострелял съпругата си.

58-годишният мъж от сливенското с.Трапоклово, който стана жертва на опит за убийство, е излязъл от кома и е контактен, съобщи в сряда д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор на областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. Пациентът остава в реанимацията. В същото отделение е другата тежко пострадала - жена на 45 години, родом от ямболското градче Стралджа. Към момента промяна в състоянието й няма. Тя остава в кома, на командно дишане.

Двамата бяха докарани по спешност в областната болница на 12 май, след като 64-годишният Петър Маринов от сливенското с. Трапоклово стреля срещу тях с ловната си пушка, а после сложи край на живота си. Събитията се разиграха две седмици, след като жената, с която живеел на семейни начала, го напуснала.

След серия от скандали, в неделя Петър взел законното си оръжие. Отишъл на пътен възел "Петолъчката", където Радост работела и натиснал спусъка. След това се върнал в селото си и прострелял съседа си Любен. Жената бе приета с тежко нараняване в дясната част на главата. Другият пострадал е бил прострелян в областта на долната челюст. И двамата са претърпели спешни оперативни интервенции. Борбата на лекарите за възстановяването им продължава.

Връзка между двамата ранени, срещу които са извършени опити за убийство, няма, съобщиха още в първите часове на разследването от прокуратурата. Стрелецът е бил в обтегнати отношения с любимата жена, която го напуснала. Имал стари вражди със съселянина си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право