Прострелян е бизнесмен в Стара Загора

Днес малко преди 10.00 часа мъж е бил прострелян в база на транспортна фирма на ул. „Хан Аспарух“ в Стара Загора, потвърдиха от пресцентъра на МВР.

Установена е самоличността на простреляния мъж - това е Христо Чолаков на 46 г. от Стара Загора, с прякор Магарето. Бизнесът му е свързан с дърводобив. Не е част от фирмата на Пеньо Пейков, в чийто офис е станала стрелбата.

Простреляният мъж е приет в реанимацията на Старозагорската болница. Зам.-директорът на лечебницата д-р Живко Желязков информира, че пострадалият е с множество рани в областта на корема, гърдите и крака. Включен е на командно дишане и има опасност за живота му.

Задържан за нападението е Пеньо Пейков /65 г./, който също се занимава с бизнес от Стара Загора. От мястото на инцидента е иззет пистолет. Продължава работата за изясняване на причините за случилото се, съобщават от МВР. .

Случаят е докладван на Окръжна прокуратура – Стара Загора. В Първо РУ е образувано досъдебно производство за извършен опит за убийство. Продължават процесуално-следствените действия.

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право