Простреляха бивш собственик на заложна къща в Търново

Юлиян Мирчев-Видрата е в болница с три огнестрелни рани в краката

Прострелян е бивш собственик на заложна къща във Велико Търново. Екшънът се разиграл около 23,00 часа във вторник пред жилищен блок на ул. "Бузлуджа" 24 в старата столица.

В злополучната вечер Юлиян Мирчев-Видрата бил на гости на баджанака си Илиян Хаджитолев-Лорито. На излизане от дома му, стрелците, които са се спотайвали в тъмното в района на старата болница, открили огън. Видрата бил прострелян като три куршума се забили в краката му.

Пострадалият бил откаран в областната болница с три огнестрелни рани и настанен в хирургичното отделение. Още същата нощ е бил опериран.

"Раните са обработени, пациентът е в стабилно състояние. В момента му се правят изследвания. Ще бъде подложен на ядрено-магнитен резонанс. Дали ще се наложи някаква специална терапия, ще се прецени от резултатите от скенера", коментира пред "Труд" шефът на хирургичното отделение д-р Николен Стойнов, който лично е извършил манипулациите.

Пред болничната стая на Видрата е била поставена охрана от негови гардове и от полицията.

Криминалисти от Велико Търново работят по разкриването на извършителите. Според разследващи, стрелбата е била за сплашване. Предполага се обаче, че куршумите са били за Лорито, но в тъмното извършителите са простреляли погрешка Видрата.

Юлиян Мирчев бе собственик на заложна къща "Марибу" в близост до Интерхотела във Велико Търново, а съдружник му бе Иван Прокопиев, по-известен като Изгорелия. Преди около 2 години обаче фалирали и заложната къща преустановила дейност. Напоследък Мирчев живеел във великотърновското село Самоводене.

Според една от версиите, в злополучната вечер Видрата бил сам в дома на Лорито. Неочаквано на вратата се позвънило. Когато Мирчев отворил, срещу него се изправил непознат мъж, който стрелял и след секунди избягал. Потърпевшият позвънил на баджанака си по телефона и казал: "Гръмнаха ме!Звъни на телефон 112".

Репортерска справка в Търговския регистър показа, че към момента Юлиян Мирчев няма фирма. Преди време дружеството "Авто-Нова" ООД със седалище Лясковец се е водила на негово име и на името на съдружника му Иван Прокопиев -Изгорелия. В момента обаче е под запор на частен съдебен изпълнител заради дългове от 200 000 лева. Видрата е с криминални регистрации за хулиганство от преди години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право