Протест блокира пътя Бургас-Созопол, където кола блъсна и уби 16-годишно дете

Повече от 100 души блокираха главния път Бургас-Созопол, където вчера, на пешеходна пътека, беше блъснат 16-годишният Костадин , който отивал на училище в Бургас. Протестиращите настояван районът да бъде обезопасен, тъй като, по думите им, за последните няколко години смъртните случаи там са поне седем.

„Лятото минимум 5 минути трябва да чакаш, за да излезеш от Атия и да се включиш в движението за Бургас. Първо се кара много бързо, трафикът е огромен.“, коментира пред БНТ Вяра Атанасова.

По думите на Владимир Павлов веднъж завинаги това трябва да се прекрати. „Мисля, че трябва да се предприемат по-строги законодателни мерки вече, за катастрофа със жертва да има задължително затвор.

Хората от Атия и Черноморец са стартирали подписка с искане на това място да се постави светофар или да се изгради надлез.

„Било като кметове, било като общински съветници, било като администрация на Созопол трябва да принудим държавата - държавен е пътят - да направи нещо.“, заяви кметът на Черноморец Добри Добрев.

Заради блокадата в двете посоки на пътя Бургас-Созопол се образуваха километрични опашки от автомобили и автобуси, но шофьорите изчакаха търпеливо да свърши протеста. На пешеходната пътека, където вчера загина 16-годишният Костадин, неговите съученици и протестиращите поставиха цветя и играчки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България