Протести и блокади се задават в Пловдив заради „Коматевско шосе”

Гражданско сдружение плаши със затваряне на Околовръстния път след 1 септември

Протести, съпроводени дори с блокади на Околовръстния път на Пловдив, се задават в града под тепетата заради продължаващия над 2 години ремонт на „Коматевско шосе”.

Жителите на крайния квартал са бесни от бавния темп на строително-ремонтните дейности на пътя, който според първоначалните обещания на кмета Иван Тотев и шефовете на фирмата изпълнител „Щрабаг” трябваше да е приключил още през юни-юли. След това крайният срок беше удължен до 31 август, но местните хора не вярват, че ще могат да ползват новата придобивка дори за Коледа или Нова година и изобщо не виждат как реално това ще стане факт за 10-ина дни.

Сдружението с нестопанска цел „Коматевци за Коматево” вече припомни с отворено писмо на кмета Иван Тотев, че именно той е давал тези обещания и „точно поради тази причина държим да ви уведомим, че жителите на квартала са с нагласата да протестират активно, считано от 01.09.2017 г. Някои от тях са готови на по-крайни мерки като затваряне на Околовръстния път и т.н., тъй като са оставени почти без алтернатива”. От „Коматевци за Коматево” алармират градоначалника, че вместо работата да върви с все по-ускорени темпове, от началото на месеца жителите на квартала стават свидетели на точно обратното – работи се все по-бавно, като последните няколко дни няма нито хора, нито техника на обекта и това допълнително подклажда недоволството на хората, чието търпение е на границита на предела. „Твърдо вярваме, че на 1 септември 2017 г. ще можем да преминаваме през „Коматевско шосе” върху положена асфалтова настилка. Тези ни очаквания не са възникнали от само себе си, нито са плод на сън или фантазия. Напротив - те са резултат от проведени срещи, разговори, прочетени множество изявления в медиите и т.н. Дори в началото на април ни бе съобщена информация, че пътят ще е готов през юни, най-късно юли”, декларират от сдружението и допълват, че изразяват общата позиция на (почти) всички жители на квартала.

Точещият се с години ремонт на „Коматевско шосе” създава сериозни проблеми и на „Ботев” (Пд), тъй като клубната база и стадион се намират на него. Шефовете на „канарчетата” са силно притеснени от факта, че ремонтът на булеварда може да не приключи до 10 септември, когато е следващият взривоопасен домакински мач срещу „Левски” заради традиционното напрежение между жълто-черните и сините фенове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България