Протести срещу имиграционната политика на Тръмп в стотици градове в САЩ

Групи облечени в бяло хора протестираха в над 700 града в САЩ, развълнувани от съобщенията за деца, отделени от семействата им на границата с Мексико, предаде Асошиейтед прес. В град Портланд, щата Орегон, се стигна до сблъсъци с участници в контрапротест, наложили намесата на полицията.

В Портланд, щата Орегон, полицията нареди на участниците в контрапротеста на организацията "Пейтриът прейър" да се разпръснат, след като те се сблъскаха с протестиращи от групата Антифа. Полицаите са видели хвърляне на различни предмети и сблъсъци и са използвали шокови гранати, за да разделят двете групи.

Около 30 000 души протестираха пред Белия дом въпреки жегата. Пожарникарите разпръснаха вода над събралите се, за да им помогнат да се охладят.

Протестиращи се събраха и на улица близо до голф игрището в град Бедминстър, щата Ню Джърси, където Тръмп прекарва уикенда си.

Освен в традиционно либерални към имигрантите градове като Ню Йорк и Лос Анджелис, протести бяха организирани и в консервативни места като Уайоминг, отбелязва АП.

Над 2000 деца бяха отделени от семействата си вследствие на политиката на Тръмп. Протестиращите поискаха от правителството бързо да събере разделените семейства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка