Протестна декларация на строителите в Благоевград срещу изказване на депутата Николай Бошкилов в парламента 

Представители на строителни фирми и Регионалната камара на строителите подкрепиха протестна  декларация. В нея те осъждат категорично опита на депутата от БСП Николай Бошкилов да манипулира обществеността с неверни твърдения в парламентарна зала, касаещи изпълнението на националната програма за енергийна ефективност, липсата на контрол, корупционни практики и некачествено изпълнение на поетите от строителните фирми ангажименти. Ето пълния текст на декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ

ОТ ИМЕТО НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЛАГОЕВГРАД ПО ПОВОД НЕВЕРНИТЕ  И ОБИДНИ  ТВЪРДЕНИЯ НА ДЕПУТАТА НИКОЛАЙ БОШКИЛОВ ПО ВРЕМЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНИЯ КОНТРОЛ НА 9.06.2017 г.

Ние, Регионална камара на строителите в Благоевград и представители на строителни фирми, работещи по изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради изразяваме острото си несъгласие с  изказването на народния представител Николай Бошкилов по време на Парламентарния контрол миналия петък, с което се цели опорочаване  на работата по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Във въпросите, отправени към министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, ясно прозира опит за манипулиране на широката общественост в Благоевград, и не само.

Ние, представителите на строителния бранш, категорично заявяваме, че изразяването на    съмнения за корупционни практики и некачествено изпълнение на задълженията ни, са абсолютно необосновани и крайно неоснователни . В подкрепа на това, заставаме с лицата си, и сме категорични, че всяка една процедура при изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград е ясно регламентирана и прозрачна. Потвърждение за това са и целият набор от   документи, доказващи законосъобразността на дейностите, както и контролът върху тях. Община Благоевград има задължението да следи стриктно изпълнението на дейностите, като при допуснати пропуски и нередности, фирмата-изпълнител на даден обект има задължението същите да бъдат отстранени за нейна сметка.

Преди започване на реалното стартиране на СМР дейностите, на всеки един обект, се извършват  обстойно изследвания и анализи, на база на които се залагат конкретни дейности за изпълнение. 

Категорични сме и в това: С изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на община Благоевград, са постигнати целените резултати по програмата и Благоевград придобива цялостен европейски облик. Доказателство за това е, благодарността от страна на хората. Равносметката до момента показва,  че в Благоевград са обхванати над 25 000 души, които живеят в обновени апартаменти, чиито сметки за ел. енергия са се понижили с до 50 %.

Ясно искаме да заявим,че  с реализиране на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради се дава силен тласък на местната икономика, което е изцяло в полза на всички нас, гражданите на Благоевград.

Декларацията е подкрепена от:

ПСГ АД

АБ Инвест НН ЕООД- ново име- Инфра експерт ЕООД

БГ ЛЕНД КО ООД

Стройкомерс ЕООД

Копекс и КО ЕООД

ГБС-БЛАГОЕВГРАД АД

ОБЕДИНЕНИЕ/КОНСОРЦИУМ БЛАГОЕВГРАД 21 - Партньори - “Одесосстрой” ООД,“РИЧ 5” ЕООД

КОНСОРЦИУМ ЕСБ-23 - Партньори -“СОЛИД ГРУП” ООД, “ЕКОДИН” ЕООД

ТИМ ТЕХНОЛОДЖИ ЕООД

ДИНАТСТРОЙ ООД

СДРУЖЕНИЕ ЕЛЕНОВО ОП 7 - Партньори -“Инфра Минералс” ЕООД, ЕТ ”Емил Митов”, Унивърсъл Билдинг Къмпани ООД

МОНОЛИТСТРОЙ-ЧОРБАДЖИЙСКИ, БАЙКУШЕВ ООД

МЕНКАУРА ЕООД

ВЕЛ КАМ ЕООД

ОБЕДИНЕНИЕ КАРИСТИЛ ДЗЗД - Партньори - “БМ СТИЛ” ООД,“КАРИСТИЛ” ЕООД

ДЗЗД ХИДРО БИЛД - Партньори “ХИДРОЕНЕРГИЙНА КОМПАНИЯ” АД,“БИЛД ИНВЕСТ 2016” ЕООД

ИВЕЛИНСТРОЙ ЕООД

СТИЛСТРОЙ-М ООД

ДЗЗД САНИРАНЕ 2016 - Партньори - БИ 59” ЕООД, “ЛИК СТРОЙ” ЕООД

БГ ЕВРОСТРОЙ И АВМ ЕООД

СДРУЖЕНИЕ РЕМОНТ СТРУМСКО 38 - Партньори - “ИНФРА РЕЙБУЛС” ЕООД,

“ВИ енд ДЖИ ОЙЛ” ЕООД

МБ ИНЖЕНЕРИНГ 2001 ООД

СДРУЖЕНИЕ БЛАГОЕВГРАД 2016 ИНЖЕНЕРИНГ - Партньори - “АКТИВ БИЛДИНГ ИНК” ЕООД, “ВИТЕХ СТРОЙ” ЕООД

ЕНЕРДЖИКОРЕКТ ЕООД

Обединение АЛЕН МАК - Партньори “РИСТРОЙ” ЕООД, “МИРАТ ГРУП” ООД

ДЗЗД Блок 23 - Партньори - “АЙ БИ СИ КОНСУЛТ”,“КИЛА 2008” ЕООД

ДЗЗД ЕЛИТ БЛАГОЕВГРАД 2016 - Партньори - АЙВА – Б“ ЕООД,„ЕЛИТ СТРОИТЕЛНА КОМПАНИЯ“ ЕООД

СДРУЖЕНИЕ ОБНОВЯВАНЕ ЕЛЕНОВО 202 - Партньори - "Антично наследство“ АД,

„Р.С. Инженеринг“ ЕООД

КНД-КОНСУЛТ ООД

МАКБУЛ-Инфраструктурно строителство АД

ДЗЗД ОБНОВА 2015 - Партньори - „ВИП – 2004“ ЕООД,„БРАВО-СТРОЙ“ ООД

ДЗЗД РГ СТРОЙИНВЕСТ - Партньори - „Раком НТ“ ЕООД, „ГРАДИВ“ ООД

"ИНЖ СТАНДАРТ" ООД

СДРУЖЕНИЕ ЕНЕРДЖИ ЕЛЕНОВО - 66-67 - Партньори - „Инфра Агуа Еко“ ЕООД, „ИНТЕРХОЛД“ ЕООД

МИГ 23 ЕООД

ПСГ АД

СТРЕЗА ЕООД

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони