Протестно автошествие обикаля Търговище и блокира улици

Близо 3 млн. лв. са инвестирани от държавата в ремонт на входната артерия на Търговище бул.”Ал. Стамболийски”, който е част от републикански път, преминаващ през града и продължаващ през бул. „Митрополит Андрей”, ул. „Паисий” и част от „Кюстенджа”.

Над 200 лични автомобила, таксиметрови коли и мотори излязоха на протестно автошествие в Търговище в неделя. От 11 до 14 часа, каквото разрешение са получили и съгласували маршрут на движение, протестиращите обикаляха улиците в града с развети български знамена и непрекъснати клаксони, за да предизвикат вниманието.

На сборния пункт в парка „Борово око” ехтяха „Вятър ечи, балкан стене”, химнът и други патриотични песни.

Недоволните от цените на горивата, данъците на колите, ниските доходи и ред други спря трафика за кратко и околовръстния път на Търговище. Колоната, която се движеше на ниска скорост, на практика блокира движението и по други възлови улици, но нямаше недоволни граждани от забавянето, защото всички били съпричастни и самите те засегнати.

Противно на твърдението, че протестите са основно от млади хора, в Търговище до младежите застанаха и беловласи, и хора в зряла възраст.

В социалните мрежи от дни хората призовават: „Да живее България! Мафията долу!” и повтарят:”Стани от дивана, стига си мълчал”. И питат: ”Докога ще ни обират, докога ще ни лъжат, докога ще ни мачкат...?”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България