Протестъри опънаха предизборни шатри насред Орлов мост, блокирайки движението в центъра на София

Кандидатът за кмет Борислав Игнатов използва за агитация незаконната блокада

Кандидатът за кмет на София на "Демократична България - Обединение" и други активисти на формацията участват в незаконното блокиране на Орлов мост, организирана от противниците на кандидата за главен прокурор Иван Гешев. Формацията сподели снимка с Игнатов от блокадата във фейсбук.

Протестъри опънаха предизборни шатри на Орлов мост и използват неразрешената демонстрация за агитация в полза на Игнатов.

Затворени за движение са бул. "Цариградско шосе" от бул." Васил Левски" до Алея Яворов, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” - от ул. "Шипка" до ул."Ген. Йосиф Гурко". Засилено е полицейското присъствие в района.

По-рано днес директорът на СДВР Георги Хаджиев обясни на брифинг, че на 27 септември е постъпило заявление от агенция ПИК, което е съгласувано със Столична община, под надслов "Марш за законност" и има разрешение да се проведе пред сградата на ВСС. На 9 октомври е заявен протест от гражданско сдружение БОЕЦ на същото място и затова не е съгласуван. На тях им е предложено друго място или друго време, те писмено са отказали. В момента техните действия се провеждат незаконно, обясни заместник-директорът Борислав Борисов.

Сутринта две жени са били задържани за сбиване и отведени в Първо районно управление на полицията.

Обаждане във ВСС за бомба беше друг от опитите за саботаж на днешната процедура по избор на главен прокурор днес във Висшия съдебен съвет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България