Протестът на строителите не затруднява движението в София

Строителите протестират мирно в столицата в защита на бранша. До 12 часа на обяд стотици машини и камиони ще бъдат разположени в най-дясното платно на "Цариградско шосе" на входа на София. В момента не е затруднено движението в районам предаде БНР.

Проверката ни показа, че няма задръстване, различно от ежедневното в тези най-натоварени сутрешни часове, до девет. Камиони и строителна техника са разположени от най ранните сутрешни часове в най дясното платно на "Цариградско шосе" на влизане в София и ще останат там до 12.

Разстановката, която се вижда от обиколката на мястото на протеста, е че машините са освободили всички спирки, отбивки на пътя, дори надлезите до разклона на летището при булевард "Брюксел" и няма пречки за останалите участнтици в движението. Всички камиони са със закачени български знамена и надписи, "тъй като не ни чуха, дойдохме да ни видите. Хиляди българи се подписаха в наша подкрепа, искаме да живеем и работим в България. Искаме спокойствие и предвидимост в бранша. Строителите на България не са престъпници. Искаме стриктно спазване на законите и от нас, и от политиците".

По-късно представители на Българската строителна камара дойдоха в парламента, за да се срещнат с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Целта е да се спре политическото говорене и да се осигури нормална среда за развитие на този бизнес, обясни очакванията си Илиян Терзиев, председател на УС на Камарата на строителите в България.

Ще бъдат поискани и законодателни промени в два закона - за обществените поръчки и за устройството на територията. Основното желание на строителите е най-ниската цена да не бъде водеща при избора на победител в търг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България