Протест във "Флотски арсенал" блокира пътя край Варна

Над 100 кораборемонтчици се вдигнаха срещу решения на "ТЕРЕМ" ЕАД в София

Работещи в кораборемонтния завод "ТЕРЕМ- Флотски арсенал" във Варна протестираха днес срещу решения на шапката в София -"ТЕРЕМ"ЕАД. Над 100 души излязоха с плакати"Не на провежданата от новия съуправител политика, налагана от "ТЕРЕМ Холдинг в София", "Искаме работа и хляб". picture-744

Протестиращите не бяха допуснати извън завода и се наложи представители на медиите да разговарят с тях през оградата. След това недоволните излязоха и блокираха пътя край Варна за около 10 минути. Кораборемонтчиците се обявиха срещу новия съуправител Данко Момчилов, назначен от "ТЕРЕМ" София в края на миналата година. Според тях заявеното преструктуриране в предприятието ще остави поне 200 души без работа.

Работещите смятат, че "Флотски арсенал" е на загуба, защото договорите на предприятието се сключват в София и то умишлено се води към източване и евентуална приватизация. Освен това централното ръководство иска да обедини "Флотски арсенал" с "ТЕРЕМ -Овеч" в Провадия, което има натрупани 2 млн. дългове. Пред протестиращите се появи Иван Досков, от СД на "ТЕРЕМ" ЕАД, който им обясни, че първо трябва да изяснят проблемите на среща, а след това да се дават изявления пред медиите.

Според новия съуправител Данко Момчилов "Флотски арсенал" е на загуба с над 4 млн.лева за 2017 г., което е накарало ръководството да вземе спешни мерки, включително и с назначаването му. Вече имало 4 договора за ремонт за кораби от руския търговски флот, посочи той.

През 2015 г. по време на военния министър Николай Ненчев, издигнат от РБ, също имаше опити за смяна на сегашния управител на "Флотски арсенал" Георги Стойков, което предизвика масови протести .

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България