Протест срещу правителството в Албания

Опозицията в Албания провежда днес антиправителствен протест, като обвинява кабинета във връзки с организираната престъпност и го призовава да подаде оставка, предаде Асошиейтед прес.

Хиляди поддръжници на дясноцентристката Демократическа партия, нейния съюзник Социалистическо движение за интеграция и други по-малки партии, се събраха днес на главния булевард на Мъчениците на нацията, за да протестират срещу правителството. Полицията е засилила мерките за сигурност около сградата на правителството, където се провежда митингът.

Протестът е смятан за тест за подкрепата към Демократическата партия, която претърпя голяма загуба на изборите миналата година, осигурявайки си само 43 места в 140-местния парламент.

Сръбската телевизия РТС съобщи, че хиляди демонстранти са се събрали в центъра на Тирана, за да протестират срещу начина, по който страната е управлявана от правителството на Еди Рама. Участниците в протеста носят албански и американски знамена, а някои са облечени в затворнически униформи. Колоната е водена от лидера на демократите Лулзим Баша и бившия албански премиер Сали Бериша.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа