Протест срещу шествие на неонацисти в Берлин

Множество поддръжници на левите идеи сесъбраха в Берлин, за да протестират срещу шествие на неонацисти по случай 30-ата годишнина от самоубийството на заместника на Хитлер Рудолф Хес в затвора, предаде ДПА.

Властите издадоха разрешения за най-малко четири контрадемонстрации, подкрепяни от леви и прогресивни политически партии като Социалдемократите и Зелените, на синдикати и антифашистки групи. Това стана след като всички опити да бъде забранена проявата на крайната десница претърпяха неуспех.

Близо 500 неонацисти се очаква да се включат в шествието до затвора в берлинския район Шпандау, където Рудолф Хес се самоубива през август 1987-а на 93-годишна възраст. Той е бил пратен в британски затвор след  самостоятелен полет до Шотландия през 1941 година, за да се опита да убеди Великобритания да сключи мир с Германия, а на проведения по-късно трибунал в Нюрнберг е осъден на доживотен затвор.

В района на шествието на неонацистите в Берлин са разположени повече от 1000 полицаи заради опасения от сблъсъци с контрадемонстранти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа