Противник нарече Кобрата „топ боксьор“

Румънецът Богдан Дину нарече Кубрат Пулев „топбоксьор“ и призна за качествата на българина. Двамата ще излязат един срещу друг на 23 март на галавечер в Лос Анджелис, а мачът ще бъде излъчена по ESPN.

„Знам, че тази битка е голяма възможност за мен да се изкача на върха в тежка категория – заяви Дину. - С нетърпение очаквам срещата и съм щастлив, че ще се бия в Щатите срещу наистина топ боксьор. А когато спечеля, ще бъда считан за топ претендент.“

Очакванията си да триумфира в този мач изрази и Пулев. „Самият аз съм концентриран върху това да си свърша работата на 23 март – обяви Кобрата. - Разполагам със страхотен екип, който ме подкрепя по всякакъв начин. И продължаваме пътя към спечелването на световната титла.“

Кубрат е задължителен претендент за трофея на IBF, притежание на Антъни Джошуа. Британецът е шампион и на във версиите WBA, WBO и IBO.

На същата галавечер ще се бие и Тервел Пулев в подгряващ мач срещу американеца Брандън Джонсън. А три дни по-рано ще има търг, който да определи организатора на боя, в който българинът ще брани европейската си титла срещу полския ветеран Кшищтоф Влодарчик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт