Профилактиката е най-доброто лечение

В това е убедена Марияна Бочева, която идва от Канада при д-р Емилова

34-1

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 45 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Близка на Марияна й разказала за удивителните резултати, постигани в медицинския център на д-р Емилова. От известно време жената се чувствала без тонус предполагала, че суровият климат в Канада е повлиял на имунитета й. Решила да се погрижи за себе си без отлагане.

Няколко дни, след като кацнала в родината, пристигнала в медицинския център. След първото посещение през 2013 г. Марияна идва редовно и винаги прави 20-дневно гладуване с 10 дни захранване. Започнал е да я придружава и съпругът й Зигмунд. Той говори впечатляващо чист български и е убеден в ефектите на програмата на д-р Емилова. Семейството е живяло в родината на Зигмунд - Полша, преди да се установи в Канада. А преди този период Марияна е била уважаван и търсен сценограф в София. Само дни след като получава дипломата си от Художествената академия, тя има безброй ангажименти за театрални и филмови декори, ризници, брони, възстановки от различни епохи. Откроява известния като родна класика филм “Сватбите на Йоан Асен” сред останалите 12 кинопродукции, за които е работила. За сцена от царските сватби проектирала и изпълнила 7-метров олтар. По сценарий действието се развивало в православния храм “Св. Четиридесет мъченици” от старопрестолния Търновград. Достолепната дама си спомня, че когато олтарът бил пред завършване, пръстите на дясната й ръка отказвали да се движат от преумора, но усещането за вълнуващ успех било невероятно.

Пестеливо споделеното от Марияна за този творчески период, издава, че дори към най-малкия детайл в работата си е подхождала с професионална отдаденост и любов. Явно всичко, с което се е захващала, е било обмислено, отстоявано и направено по най-добрите критерии. Така подходила и към плодолечението. Приела го като полезен начин да съхранява здравето си и да не допуска болестите и неразположенията да я обезсърчават.

С първото гладуване жената свалила близо 12 кг. Но това била по-малката победа. За радост на целия екип в медицинския център Марияна Бочева трайно понижила кръвното налягане, причиняващо й хипертонични кризи, болките в гръбначния стълб заради остеохондроза отстъпили, оплакванията от проблеми с щитовидната жлеза намалявали. От години тя приемала медикаменти заради екстрасистоларна аритмия. Лечението с плодове, чай и мед чувствително облекчило състоянието й. Дори по време на всеки престой в медицинския център под стриктно лекарско наблюдение Марияна се чувствала добре с ограничен прием на медикаменти. А прегледът с доплер показал, че 4 години след първото гладуване състоянието на съдовете й е като на 18-годишно момиче.

Младежко е цялото излъчване на дамата. Тя поддържа спортна форма с дълги разходки и плуване всеки ден по около час. Семейството й се храни здравословно и не се поддава на изкушения. Марияна е отгледана с изобилие от плодове. Детските си години свързва със спомена за своя дядо, посветил живота си на създаване на овощни градини. Никога не е яла колбаси, постните храни често били на трапезата. Жената казва, че програмата с плодове, чай и мед никога не й е създала дискомфорт. Винаги преминава леко, и дори приятно.

Според д-р Емилова добрите резултати на Мариана са заложени в нагласите и мисленето й. Тя е отличен пример за постоянство и дълбоко уважение към собствената ни отговорност за здравето и неговото съхраняване. А според жената лекарката и нейната програма са необходимият ключ към цялостната картина- да се постави профилактиката в центъра на изображението.

Тиквено парфе

за зимни дни

Продукти:

1 ч.ч. сварена тиква,

1 добре узрял банан,

1 ч.ч. ядково мляко /от бадеми или коноп/,

2 ч.л. семена от чиа,

1/4 ч.л. канела

Приготовление:

Съставките се смесват и блендират до получаване на гладка смес. Поднася се с пръчица канела.

Рецептата е на Веселин Станков - сътрудник-консултант в медицинския център на д-р Емилова.

Спанак с булгур (една порция)

46-2

По около 20 г морков и праз, 1/2 скилидка чесън, нарязани на ситно, 1 клонка мащерка се задушават с малко вода. Преди зеленчуците да попият напълно водата, се прибавят 100 г суров спанак и 50 г булгур.

Съотношението булгур:вода е 1:2,5.

Слагат се 2 щипки чубрица, по 1 щипка самардала и морска или хималайска сол, пресен гюзум, нарязан на ситно и сместа се задушава, докато попие водата напълно.

Рецептата е на Илия Илиев- главен готвач в медицинския център на д-р Емилова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве