Проф. Александър Джеров, конституционен съдия: Плевнелиев направи правилно решение, че не състави служебен кабинет

Президентът Росен Плевнелиев постъпи правилно с решението си да не съставя служебен кабинет, той нямаше друга възможност. Това каза пред „Фокус“ проф. Александър Джеров, конституционен съдия. Относно обвиненията, които държавният глава получи, проф. Джеров коментира, че всички лидери на партии са забравили, че са българи, защото когато държавата е в затруднение, те трябва да помагат, а не обратното – да мислят за личните си интереси.

„Търсят се някакви лични интереси. Това, което направи сегашният президент не отговаря на техните интереси. Той какво може да направи? Какво може? Да назначи служебно правителство за 20 дни и да си правим играчка със съдбата на България? Друго не може да направи.“, допълни още проф. Джеров.

Според проф. Александър Джеров, Росен Плевнелиев и Румен Радев са можели да се уговорят за съставяне на служебен кабинет. Той допълни още, че няма никакъв смисъл Плевнелиев да подава оставка, защото така или иначе мандатът му свършва след 20 дни и нищо не може да се направи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика