Проф. д-р Ханс Беарбоом стана „Доктор хонорис кауза” на МУ-София

Снимки: Пламен Стоименов

Медицински университет - София удостои с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ проф. д-р Ханс Бехарбоом, завеждащ Клиниката по оториноларингология и пластична хирургия при Университетска болница „Шарите“- Берлин.

Отличието беше връчено на церемония в Аула „Максима“ от директора на “Св. Екатерина” Генчо Начев, проф. Иван Митов - декан на Медицинския факултет към МУ - София и проф. д-р Виктор Златков, ректор на МУ-София.

Почетното звание на МУ – София се присъжда на проф. Бехарбоом за неговите значими професионални и академични изяви като един от водещите специалисти в областта на оториноларингологията, учен с принос за обучението на англоговорящите студенти на МУ-София, както и за личното му участие в оперативното лечение на български граждани.

Проф. д-р Ханс Бехарбоом е специализирал в САЩ и в Холандия, като има допълнителна специализация по пластична хирургия и алергология. Асоцииран професор по отоларингология в Хумболдтовия университет в Берлин. Бил е председател на Северногерманското дружество по оториноларингология, а от 2011 г. е медицински директор на Park-Klinik Weißensee (aкадемична болница на Charite University Clinic).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България