Проф. Сребра Михалева получи почетния знак на ректора на ВТУ на своя бенефис

Концерт-бенефис, посветен на 70-годишнината на проф. Сребра Михалева се проведе във Велико Търново. На сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” се качиха бивши и настоящи студенти на изтъкнатата преподавателка в катедра „Музика” на Великотърновския университет.

Преди началото на концерта проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ удостои с отличието „Почетен знак на Ректора“ проф. Сребра Михалева. Почетният знак на Ректора се присъжда на проф. Сребра Михалева за нейния принос и за заслугите й за издигането и укрепването на авторитета на Великотърновския университет.

Ретроспекция с изпълнения на Сребра Михалева през годините, в които е работила в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”, е изненадата, с която започна събитието. Видеото въведе публиката в различните найни изпълнения от началните й моменти в търновския театър. Програмата на събитието продължи с три изпълнения на професорката, последвани от нейните продължители – студентите й.

Сред гостите на събитието бяха бивши възпитаници на Михалева, всяка от които реализирала се в сферата на музиката. Това са Виктория Георгиева (член на трупата на Музикално-драматичния театър), Стелияна Христова (победител в „Гласът на България 2”) и Яница Русева (изпълнител и вокален педагог).

Класически арии, дуети, поп и джаз песни изпълниха и настоящите студенти на проф. Сребра Михалева, посветила 22 години от живота си на преподавателската дейност в нашия университет. Концертът, посветен на проф. Сребра Михалева, е част от коледно-новогодишния културен афиш на Община Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони