Прохазка: „Левски“ е любов, любов, любов...

Роман Прохазка се обясни в любов на „Левски“ на раздяла с клуба. Новото попълнение на „Виктория“ (Пилзен) бе изпратен от над 300 привърженици на „сините“. Срещата бе в един от емблематичните фенклубове на тима на бул. „Тодор Александров“. Поливалентният играч бе посрещнат с песни и скандирания, които видимо го разчустваха.

„Това е много специален момент за мен – каза Прохазка. - Никога досега не ми се е случвало нещо подобно. Тук има една приказка, че левскар не се става, левскар се раждаш, но при мен стана точно обратното. Завинаги оствам фен на този отбор. Аз съм горд левскар, за мен този клуб е любов, любов, любов... Такава давах на отбора и получавах от феновете. Не мога да повярвам колко хора дойдоха да ме изпратят. Може с „Левски“ да не съм спечелил нищо, но имам тази любов, която е повече от титла и купа. Имаше вариант да остана, но в крайна сметка реших да премина във „Виктория“ (Пилзен).“

Преди сбогуването с феновете, Прохазка се отби до стадион „Георги Аспарухов“. Там 29-годишният полузащитник получи благодарствен плакет и от ръководството за своята всеотдайна игра. Футболистът, който има 3 мача за националния отбор на Словакия, пристигна на „Герена“ през лятото на 2012 година. За този период от време халфът изигра 174 срещи за отбора във всички турнири. Прохазка е чужденецът с най-много мачове в историята на 26-кратните шампиони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ