Прочутият Виенски камерен оркестър изнася 2 концерта в Античния театър

Гастролът ще е по време на новия музикален фестивал „Тримонциада 2017”

10pl4012-3

Блестящият Виенски камерен оркестър, който е главен партньор на Холивуд и е прочут по цял свят със своите концерти и записи на класическа и филмова музика, ще е гост на новия интерактивен музикален фестивал „Тримонциада 2017” в Пловдив, съобщиха организаторите от фондация „Пловдив 2019”.

Заради огромния предварителен интерес от цяла България Виенският камерен оркестър ще изнесе два концерта на Античния амфитеатър на Трихълмието в Пловдив – на 8 и 9 септември от 19 часа, като освен класически творби виртуозните музиканти ще изпълнят и познатите на почитателите на киното мелодии от филми като „Титаник”, „Индиана Джоунс”, „Хари Потър”, „Аватар”, Проклятието на Карибите”, „Играта на играчките” („ Toy Story”) и много други.

Програмата ще плени всички сетива с несравнимо красива музика, един незабравим филм с атракции и гениални изненади, гарантират организаторите на гастрола на прочутия оркестър от столицата на Австрия.

Виенският камерен оркестър (Wiener Kammerorchester) е създаден през 1946 година, а първите му артистични директори са Франц Литщауер, Хайнрих Холрайсер, Паул Ангерер, Карло Дзеки и Филип Антремон, от когото започна традицията за изпълнение на две роли – диригент и солист.

От 2008 г. до момента диригент е Щефан Владар, под чието ръководство на Виенският камерен оркестър затвърждава международния си авторитет. През 2016 г. прочутият оркестър гостува и у нас, като изнася концерти в зала „България” в София, в Дома на културата „Борис Христов” в Пловдив и в Драматичния театър „Адриана Будевска” в бургас по време на Австрийските музикални седмици.

За пръв път обаче Виенският камерен оркестър ще свири на открито на Античния театър в Пловдив на 8 и 9 септември, като преди гастрола в България програмата на прочутите музиканти включва концерти в Конгресния център във Вилах на 16 юли, участие във фестивала „Хайдн” в двореца Китзее на 27 август и в музикалните празници на Аугсбург (Германия), където ще свирят в църквата „Санкт Улрих” и базиликата „Фрауенкирхен” на 1 и 2 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони