Прочутият военен оркестър Wings of Dixie с концерт в Търново

Прочутият оркестър на Американските военновъздушни сили Wings of Dixie ще концертира във Велико Търново на 17 март. Музикалното шоу ще се състои в читалище „Надежда”, а началото ще е в 18,00 ч. Входът е свободен. Спектакълът е по инициатива на Американското посолство в България и с подкрепата на Община Велико Търново става част от културните събития, посветени на празника на старопрестолния град 22 март.

По време на всяко свое участие ансамбълът Wings of Dixie покрива целия спектър от традиционната американска музика. Изпълненията са както от ранния период на традиционния джаз и блус, така и на съвременна поп и рок музика.

Повече от десетилетие военният оркестър концертира в Европа. Всяко тяхно събитие предлага на публиката шоу и изпълнения на високо ниво. Музиката на Wings of Dixie позволява на всеки човек от публиката да се докосне до американския дух и да го запази в сърцето си.

Ръководител на оркестъра Ребека Колинс – кларнет, саксофон и вокали. В ансамбъла свирят Уил Макрей /тромпет и вокали/, Алекс Никифоров /китара/, Бен Хъсби /тромбон, китара, вокали/, Адам Портнър /бас/, Кармен Емборски /вокали/ и Лаура Пояр /ударни/. Тонрежисьор е Брайън Лумпкин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони