Пръскат срещу комари и кърлежи на гребния канал в Пловдив

unnamed-9Във връзка с осигуряване на комфортни и безопасни условия за участници и посетители на предстоящите спортни прояви в района на гребния канал в Пловдив от 23 до 29 юни ще се извърши акция по дезинсекция срещу възрастни форми на комари в парк "Отдих и култура".

Специализираните екипи на ОП "Дезинфекционна станция" ще работят в ранните сутрешни часове от 4 до 6 часа. На 23 и 27 юни след 22 часа срещу кърлежи ще бъдат третирани тревните площи около гребния канал. Ще се работи с разрешени за използване биоцидни препарати и в разрешената за употреба концентрация. Карантинният срок е 24 часа.

От общинска дирекция "Екология и управление на отпадъците" в Пловдив съветват гражданите, отглеждащите пчелни семейства в района на предстоящите обработки, да ограничат полета на пчелите в указания по-горе период. Ще продължат да бъдат своевременно отработвани и получените сигнали от граждани. Поради епизодичния и непланов характер на тези обработки същите не е възможно да се обявят предварително, уточниха от дирекция "Екология и управление на отпадъците".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България