ПСЖ отново извън зоната на комфорт

ПСЖ отново излезе от зоната си на комфорт в Шампионската лига. Това е характерно за френския гранд, но за фазата на елиминациите. Клубът, хвърлящ стотици милиони всеки трансферен прозорец за нови звездни придобивки, е опрян до стената в турнира на богатите. Но този път в груповата фаза. Шампионът на Лига 1 стигна само до 2:2 с „Наполи“ в Париж. Така след първите три мача тимът на Томас Тухел е на трето място в класирането с 4 точки и успя да бие единствено аутсайдера и дебютант „Цървена звезда“ (6:1). А още в следващия кръг ПСЖ има тежка визита в Неапол. Евентуално поражение може да означава край на голямата мечта за пореден сезон – финал в Шампионската лига. За последно клубът отпадна още в групите през сезон 2004/05, но тогава на „Парк де Пренс“ не разполагаха с финсовата мощ на шейх Насер Ал-Халаифи.

2901

В сряда вечер в Париж „Наполи“ дори изпусна победата в последната минута. Тогава Анхел Ди Мария вкара с техничен удар от границата на наказателното поле за крайното 2:2. Преди това Лоренцо Инсиние и Дрис Мертенс бяха точни за гостите. Марио Руи пък си вкара автогол и по този начин прекъсна серията на „Наполи“ без допуснато попадение в турнира след 331 „сухи“ минути.

„Почти бяхме спечелили мача, играхме добре, но съм ядосан, че ни вкараха в 93-ата минута – обясни Карло Анчелоти след двубоя. - Смятам, че вторият мач ще определи до голяма степен крайното класиране в групата. Бонусът е, че сме домакини.“

Двубоят бе сантиментален за двама от главните герои в срещата. Анчелоти се завърна в Париж, където работи в продължение на два сезона между 2011 и 2013 година. Нападателят на домакините Едисон Кавани пък игра за „Наполи“ в периода 2010-13 година.

„Преди мача ви казах, че не сме фаворити срещу „Наполи“, но вие не ми повярвахте – обясни на свой ред Тухел на журналистите. - Те играят заедно от години, имат топ треньор в лицето на Карло Анчелоти, качествен състав и победиха вече „Ливърпул“ (1:0). Виждам този сблъсък като 180-минутен. След първите 90 минути резултатът е 2:2. Имаме шанса да излезем краен победител, но трябва да подобрим играта си.“

salah-1

В другия двубой от групата мърсисайдци разбиха „Цървена звезда“ с 4:0. Два гола вкара Мохамед Салах, а по един добавиха Роберто Фирмино и Садио Мане. Така египтянинът вече има 50 попадения в 65 срещи за „червените“. 39 от тях офанзивният играч е реализирал с левия крак, други 9 са с десния, 2 са с глава.

„Ливърпул“ също впечатлява с постижения. Отборът на мениджъра Юрген Клоп е вкарал поне по два гола в осем от последните си девет домакинства в турнира. Единствено срещу „Порто“ през изминалата кампания „червените“ не се разписаха. В останалите мачове обаче вкараха внушителните 31 гола. А финалистът от последния сезон сега е близо до ново участие в елиминациите. За целта обаче трябва да вземе гостуването си в Белград, което изглежда наглед лесна задача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят