ПСЖ примамва треньора на „Аякс“

Известният футболен импресарио Мино Райола се опитва да уреди Ерик тен Хаг, треньорът на "Аякс", да поеме ПСЖ. Новината бе съобщена от френския "Канал +". Холандският тим е близо до финал в Шампионската лига през настоящия сезон, а освен към играчите, интерес вече има и за наставника на тима.

"Райола не работи с Тен Хаг, но неговата фирма има договор с холандския клуб за сътрудничество", пишат във Франция.

Изданието добавя, че Томас Тухел, треньор на ПСЖ, вече е недолюбван от клубното ръководство, въпреки спечелената титла и Суперкупа на страната този сезон.

"Искам да работя в „Аякс“ още дълго време" - каза Хаг, въпреки слуховете около него.

Наставникът призна, че играчите му все още не мислят за финала в Шампионската лига, тъй като предстои реванш с "шпорите".

Мартин Йол, бивш треньор на "Аякс" и "Тотнъм", заяви, че ще стиска палци за своите сънародници в предстоящия полуфинален сблъсък.

"Тимът на Хаг разполага с феноменални играчи, като един от тях очаквам да се превърне сред най-добри футболисти в историята на Холандия - каза специалистът. - Говоря за Френки де Йонг. Той е неудържим! Не обичам сравненията, но неговото движение по терена ми напомня на Йохан Кройф. Да, единият е нападател, другият халф, но наистина младокът ми прилича на легендарният холандец".

Дони ван де Бек, вкарал гол в първия мач с "Тотнъм" за 1:0, призна, че най-опасният играч на "шпорите" е Сон Хюн-Мин.

"Той е невероятен и ние планираме как да го спрем за да нямаме главоболия", каза играчът на "Аякс".

Снимка: Facebook

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят