ПСЖ - 805 млн. евро на вятъра

Унай Емери е на път да докаже една болезнена и много скъпа за шефовете на ПСЖ максима – колкото и пари да пръскаш на трансферния пазар, трябва да имаш качествен треньор на скамейката. А испанският спец очевидно няма необходимите умения, за да води отбор от такъв ранг. Това си пролича преди година, когато грандът от Париж направи немислимото - отпадна от „Барселона“, въпреки звучния успех с 4:0 в първия мач и 1:6 на реванша. Тогава, вместо да хвърли оставка, бившият наставник на „Севиля“, „Валенсия“ и „Спартак“ (Москва) остана в Париж и след позора. Същото се случи и в края на сезона, когато „Монако“ взе титлата в Лига 1 под носа на богаташите.  Сега, година след фиаското на „Камп Ноу“, ПСЖ има точно 90 минути на разположение, за да избегне нов испански кошмар.

В сряда вечер съставът на Емери, оценен дни по-рано на 805 милиона евро, претърпя ново крушение на 1/8-финалите в Шампионската - 1:3 от „Реал“ (Мадрид).

На терена ясно си пролича, че носителят на трофея знаеше много добре как да обезвреди втората най-скъпа селекция във футбола след „Манчестър Сити“. А причината не бе, че „белия балет“ разполага с по-добри футболисти. Разликата бе на резервната скамейка, където Зинедин Зидан спечели сблъсъка със своя колега Емери. Французинът бе инструктирал много добре неговите състезатели какъв е начинът за справяне с убийственото трио Неймар, Кавани и Мбапе. Домакините затваряха празните пространства, действаха по-разумно и изчакваха точния момент за атака.

Успехът на Зидан бе признат и от испанската преса при все, че от няколко месеца насам работата на специалиста е подложена на съмнение, предвид слабите резултати в Ла Лига.

„Майсторската класа на Зидан - написа „Марка” в деня след победата. - Французинът имаше ясен план. Рискува като остави на резервната скамейка Гарет Бейл за сметка на Иско, за да удари през второто полувреме, когато пусна уелсеца на терена. А с влизането на Васкес и Асенсио треньорът внесе още повече бързина в атаката.“

В същото време парижани нямаха ясна идея как да измъкнат положителен резултат на „Сантяго Бернабеу“. Френският гранд разчиташе на индивидуални избухвания на някоя от многото скъпоструващи звезди. А ако Емери е имал по-различен план за Мадрид, то той не си пролича.

Сега испанецът има 14 дни на разположение, за да намери по-ефикасен начин за противопоставяне на „Реал“. Ръководството, начело с боса Насер Ал-Хелаифи, пък може да използва това време, за да се огледа за евентуален заместник на Емери. Защото нов провал в Европа ще струва стотици милиони на клуба, а амбициите този сезон бяха за минимум финал, който в момента изглежда много далече.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят