Психолози влизат с учениците в хитринското училище

Мобилен екип от психолози от страната ще влязат заедно с учениците в средното училище "Д-р Петър Берон" в пострадалото село Хитрино. Те трябва да помогнат на децата да преодолеят преживения стрес.

Школото е затворено от 10 декември и всеки от учителите ще реши как да преструктурира материала за сметка на преговорни уроци.

232-ма ученици учат в школото, което е средищно за няколко населени места. Удължената ваканция отложи отварянето му за понеделник 9 януари. Сградата е сред пострадалите от взрива, потрошени са прозорци и врати. В сряда Министър Меглена Кунева и заместникът й Диян Стаматов дойдоха да видят как върви ремонта и завариха майсторите. Визитата била продиктувана от усещане, че може нещата да не се случат навреме.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил каза, че 20 дни учителите са си ползвали ваканция, докато цяла България помагала на селото. Той гарантира, че в сряда до вечерта всички стъкла ще бъдат поставени, каквито били първоначалните намерения. Нямало да си тръгне до слагане на последния прозорец.

Директорът Еркан Хюсеин пък, настоя за оглед на цялата страда, защото имало пукнатини, някои от тях стари. Пред министъра кмет и школски шеф си размениха реплики. Според Исмаил, учениците намаляват, школото не се ръководи както трябва и отливът е поне със 100 деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България