Публиката на „Левски“ №1 в Първа лига

„Левски“ може да е на трето място в първенството с илюзорни шансове за първото място, но феновете на „сините“ нямат аналог в Първа лига. Статистиката показва, че в десетте най-посетени срещи този сезон на ниво шампионат, съставът от „Герена“ е играл в 6 от тях. Нещо повече – Топ 5 на двубоите по интерес са били с участието на „Левски“, а четири от мачовете са били на „Георги Аспарухов“.

Общо 77 540 души са гледали домакинските двубои на „сините“. Това прави средно по 5964 зрители средно на мач. По този показател, но и общо във всички сблъсъци, интерес без аналог има за срещите, в които играе третият в класирането. В 25-те кръга в двубоите на "Левски" са присъствали 140 880 души.

Вторият в първенството е и на тази позиция по посещаемост. Домакинските мачове на ЦСКА събраха общо 52 270 зрители, което прави средно по 4355 фена на мач. Всички срещи на "червените" бяха гледани на живо от 107 420 привърженици.

"Армейците" имат 5 срещи от тези в Топ 10 по посещаемост.

Най-гледаният мач е дербито между "сини" и "червени" в 10-ия кръг, когато 23 000 зрители видяха победата на "Левски" с 1:0.

Неделната загуба на "сините" с от "Лудогорец" (0:2) е на второ място по присъствие на трибуните - 17 000.

За разлика от своите запалянковци, тимът от „Герена“ показа, че няма сили за нещо повече от място в Топ 3 на шампионата. „Орлите“ са с поне класа над своите конкуренти, а в срещата това за пореден път се видя отчетливо. Не сега е моментът обаче в "Левски" да си скубят косите, защото действително нямат отбор за първо място. Най-същественото е, че клубът бе спасен и не фалира. За феновете е важно да няма обединение с друг отбор, каквито варианти в действителност са били обсъждани преди месеци. Запалянковците са наясно, че новото ръководство има да чисти задължения, а след това да гради и конкурентно способен тим. "Левски" се нуждае от подкрепа и спокойствие, за да дойдат добрите дни. Такива би трябвало да има, защото явно не само тези, които обичат клуба го усещат. Неслучайно се появи директива да се говори за „директиви, бушони и Хасан Чинчири“. Любовта от трибуните, въпреки неудачите в последните 10 години, явно държи жив оптимизма.

Снимка: Спортал

Топ 10 на най-посетените срещи в Първа лига

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ