Публикация на турски език в профила на Радев (обзор)

Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Извършена е нерегламентирана публикация в профила на президента в социалната мрежа фейсбук. За случая са информирани компетентните служби и се извършва проверка, съобщиха вчера от Прессекретариата на държавния глава. Публикацията е била на турски език с препратка към турски сайт за бързи кредити в южната ни съседка. Потребители реагираха с коментари, че вероятно профилът е хакнат. Други препоръчваха да не се отваря линкът заради вируси. Експерти обясниха, че това не е хакване в класическия смисъл, а “нерагламентирано влизане” в профила на президента, което е преустановено, а публикацията изтрита.

В деня след вота Румен Радев също стана жертва на атака в нета. Неизвестни създадоха фалшив сайт на генерала. При отваряне сайтът на Радев директно водеше към този на Кремъл. Оказа се, че това е фалшив сайт на новия президент. Тогава опонентите на генерала го обвиняваха, че е русофил. Той заяви категорично, че ще бъде балансьор. “Аз съм агент на България”, бе отговорът на Радев.

През февруари 2016 г. пък бе хакнат сайтът на МОН. За броени часове на заглавната страница се появиха няколко провокативни колажа на премиера, Меглена Кунева, която танцува кючеци на стол, Радан Кънев, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, президента на Турция, а на главите на повечето от тях бяха изобразени фесове.

През декември 2015 г. хакери обявиха, че ДБГ се оттегля от правителството, като в редакции на медии бе получен фалшив мейл от името на партията.

През май 2017г. 22-годишен хакер проби системата на агенция “Митници”, но бе разкрит.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България