Пулев остана победител на мача срещу Богдан Дину

От Спортната комисия заявиха, че ударите на българския боксьор не са умишлени

Добри новини за българския боксьор Кубрат Пулев след изслушването пред Спортната комисия на щата Калифорния. След като той загуби лиценза си за 6 месеца заради целувката по устните на репортерката Дженифър Равало, известна като Кралицата на голото суши, Кобрата се поздрави с успех по втория казус, който беше разглеждан. Пулев остава победител в мача срещу румънеца Богдан Дину на 23 март в Коста Меса, Калифорния, информира БТВ. Тогава българинът вдигна победоносно ръкавиците си след нокаут в 7-ия рунд. Опонентът му обаче се оплака, че е получил неправомерен удар в тила, който, според него, е повлиял на крайния развой на мача. Жалбата подадоха негови представители пред Спортната комисия на Калифорния. От там разгледаха случая и заявиха, че ударите на Пулев не са умишлени, а той остава победител.

Така активът на българина при професионалистите се запазва - 27 победи (14 с нокаут) и само 1 загуба. Пулев все пак ще трябва да почака преди следващия си мач в САЩ. Той е със спрени права за 6 месеца от датата на целувката с Дженифър Равало, което означава, че ще може да се боксира на американска земя най-рано на 23 септември. Той ще трябва да заплата глоба от 2500 долара и да премине през 45-дневен курс за превенция на сексуалните посегателства над жени в медийната сфера.

При неизпълнение на указаните действия от негова страна, наказанието на Кубрат автоматично придобива 12-месечен характер, ще му бъде наложена и допълнителна глоба от 2 500 долара. От Пулев се изисква и когато кандидатства за възстановяване на боксовия си лиценз, да го стори пред Спортната комисия на Калифорния, преди да търси лиценз пред която и да е друга щатска комисия. Освен това Пулев ще бъде лишен до живот от правото да се боксира в пределите на щата Калифорния при ново провинение от подобен характер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт