Пускат движението по Аспаруховия мост след ремонт

На 15 юни в 12 ч. бъде възстановено движението по Аспаруховия мост във Варна след извършения ремонт, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Мостът е с нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети и др. Инвестицията е за близо 1,3 млн. лв. и е от бюджета на АПИ. Община Варна финансира с 200 хил. лв. ремонтът на тротоарите по моста.

Строителните дейности стартираха на 19 април и се извършваха без спиране на трафика, се посочва в съобщението. Но през цялото време имаше сериозни задръствания и неудобства за шофьорите, социалните мрежи преливаха от гневни коментари.

Аспаруховият мост е част от главния път Варна - Бургас и се състои общо от 11 съоръжения. В експлоатация е от 1976 г. и е основна връзка на квартал „Аспарухово“ с останалите квартали от община Варна. Ремонтът беше наложителен, тъй като не е обновяван от около 40 години. През миналата година със средства от републиканския бюджет започна поетапното обновяване и бяха ремонтирани 3 от съоръженията в посока Варна. Преасфалтирани бяха и връзките към пристанище „Варна Изток“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България