Пускат движението по бул. „Витоша“

Витошка

След като в началото на юли бул. „Витоша“ бе блокиран заради ремонти, от утре движението в частта от НДК до Южния парк се пуска, похвали се пред „Труд“ новият заместник-кмет по транспорта Евгени Крусев, който вчера провери как тече работата там.

Настилките вече са изцяло подменени, изградени са нови тротоари и е обозначено място за велоалея, установи проверка на „Труд“. Трасето за велосипедисти е разположено в лявата част на булеварда по посока Южния парк, като съществуващите там спирки за таксита ще бъдат преместени на съседни улици.

От утре по нови релси трябва да тръгне и трамваят по бул. „Витоша“. Вчера започнаха тестовете по новото железопътно трасе, обясни Крусев. То е изградено по метод, с който се намаляват шумът и вибрациите при движението на трамваите. Такива „безшумни“ релси се поставят и на ул. „Козлодуй“, като планът е трамваите да движат по такива и на булевардите „Янко Сакъзов“ и „Мадрид“.

През следващата година ще се подменят релсите на булевардите „Дондуков“ и „Цар Борис III“, както и на ул. „Граф Игнатиев“. Това са част от ремонтите, планирани за другото лято.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България