Пускат днес нови 24 км от „Струма“

Откриват официално магистралата между Кресна и Сандански

3 пътни възела и 4 площадки за отдих

Нови 24 километра от автомагистрала “Струма” между Кресна и Сандански се откриват за движение днес. Изпълнението е постигнато пет месеца предсрочно.

“Това е един инфраструктурен проект, който дава много възможности за региона”, заяви по този повод председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в Банско. По думите му в момента Симитли, Кресна, Петрич и Сандански са райони, на които се дава допълнителна добавена стойност в инвестиционния интерес, той може да се засили и на база изградената инфраструктура с пускането на тази отсечка.

“Надяваме се, че в рамките на година или две, ще можем да се похвалим с изграждане на цялата отсечка на АМ “Струма”, с което ще дадем една допълнителна възможност да фокусираме вниманието си в другата част на България, защото не трябва да делим регионите, а да имаме еднакъв подход към всички”, подчерта още той.

В участъка между Кресна и Сандански ще има 3 пътни възела - “Кресна”,”Струмяни” и “Сандански”, 25 големи съоръжения - мостове, надлез над жп линията София – Кулата, селскостопански подлези и надлези, както и 4 площадки за отдих. Изпълнител на проекта е Консорциум “Струма Лот 3.3”, в който участват: “ГБС инфраструктурно строителство” АД, “Пътстрой 92” АД, “Главболгарстрой” АД и “Геострой” АД. Стойността на договора е 280 947 614,4 лв. с ДДС. Строителният надзор е на “Пътинвестинженеринг” ЕООД. Техният договор е за 3 597 793,54 лв. с ДДС.

На официалната церемония днес за пускането на отсечката от магистралата се очаква да присъстват строителният министър Петя Аврамова, транспортният Росен Желязков, председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Светослав Глосов, народни представители, кметове и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България