Пускат дрогиран шофьор от ареста и пак го хващат да шофира след употреба на дрога

Снимка: Архив

22-годишен шофьор от Ямбол на два пъти е бил задържан да управлява автомобил след употреба на наркотици. След като е бил задържан първия път за 24 часа в полицейския арест в Сливен, още след освобождаването му веднага е бил заловен да кара кола отново след употреба на дрога, съобщиха от областната дирекция на МВР в Сливен.

Проверките са били извършени по време на полицейска акция между 8 и 11 ноември, насочена срещу управлението на МПС след употреба на наркотични и упойващи вещества. В петък служителите на реда са установили нарушителя. Извършената проба е показала положителен резултат за метаамфетамин, амфетамин и канабис. Бил е отведен в местното РУ на МВР, където е бил задържан. Малко след като го освободили на следващия ден, той отново бил спрян от проверяващи. И пробата за наркотици отново била положителна. Срещу него са образувани две бързи досъдебни производства.

По време на акцията са били установени още петима души, за притежание и за употреба на наркотици, сред тях има и жена на 35 години. Заловен е и водач с 1,81 промила алкохол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право