Пускат парното от понеделник

Топлото идва първо в детски градини, училища и болници

„Топлофикация София“ пуска централното отопление в столицата от понеделник, 17 октомври, заради очаквано понижение на температурата през следващата седмица. От държавното дружество съобщиха пред „Труд“, че парното ще заработи поетапно, като първите сгради с отопление ще са детски градини, училища и болници.

Впоследствие топлото ще дойде в жилищните блокове на столичните квартали и в административните сгради.

„От 17 000 сгради в София над 200 вече имат парно след подадени заявления“, обяви говорителят на „Топлофикация София“ Елизабет Павлова.

Експерти съветват хората да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, тъй като по този начин след пускане на парното отоплителните тела не трябва да се обезвъздушават допълнително.

Столичани трябва да проверят и електронните си уреди за дялово разпределение и ако дисплеят им е угаснал, незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма топлинен счетоводител.

Преди да бъде пуснато парното, е важно хората да приключат всички ремонти и ако са демонтирали радиаторите, да ги свържат обратно.

„Топлофикация София“ ЕАД дава възможност на хората, които поради някакви причини желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление откога да стане това като представят и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

Повечето топлофикационни дружествата в страната също вече са в готовност да започнат централизирано топлоподаване. Законовото изискване  да се пусне парното включва да бъдат спазени следните условия - да има три последователни дни със средноденонощна температура, по-ниска от 12°C, а прогнозата за следващите седем до десет дни да е за трайно застудяване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес