Пускат под домашен арест млечен бос, уличен в укриване на 900 000 лева налог

Специализираният съд е постановил домашен арест за бизнесменът Стефан Василев, който е един от най-крупните млекопроизводители у нас, съдружник в „Би Си Си Хандел“ ООД и съсобственик на млекопреработвателното предприятие в Елена. Мярката му за неотклонение е променена след като млечният бос престоя над два месеца в ареста заради данъчни престъпления, научи "Труд".

Василев бе задържан на 4 юни при мащабна специоперация с близо 50 служители на на ГД БОП и под ръководството на Специализираната прокуратура. В мандрата в балканското градче, в офиса му, както и в имота му в Арбанаси бяха извършени претърсвания и изземвания заради данни за укрити налози.

До преди дни 52-годишният Стефан Василев бе с постоянна мярка в арест в София. След поредно обжалване, тя е променена в по-лека. Според запознати Василев бил представляван от четирима адвокати, сред които е и последният главен прокурор преди Сотир Цацаров-Бойко Найденов.

На еленския бизнесмен са повдигнати две обвинения-за участие в организирана престъпна група и укриване на данъчни задължения. Според обвинението само за първите 4 месеца на 2018 г., мандраджията е укрил 900 000 лв. налог.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право