Пускат пощенска марка "Варна -Европейска младежка столица"

Пощенска марка „Варна – Европейска младежка столица 2017“ ще бъде валидирана на официална церемония в петък от кмета на морската столица Иван Портних и Георги Янакиев, регионален директор на управление „Североизточен регион“ на „Български пощи“ ЕАД. Цената на марката ще бъде 1 лв.и ще може да бъде купувана от Централна поща. Тиражът е 11 000 броя. С това се дава старт на тридневния пролетен фестивал край морето, свързан с титлата на Варна.

Кметът ще посрещне представители на градове - бивши или бъдещи европейски младежки столици - Клуж Напока (Румъния) /2015г./, Кашкайш (Португалия) /2018г./, както и от Амиен (Франция), който е кандидат за титлата през 2020г. В събитията от 7 до 9 април ще бъдат представени кариерни възможности в сферата на дигиталните технологии и с участието на IT компании.

Предвидено е обучение на мултиплаери, творчески маратон Хакатон и празничен концерт на централния площад "Независимост" с участието на Варненския симфоничен оркестър, група ICE CREAM, SkilleR, Pe4enkata Beatbox, Angel Kovachev & The An’Faithful Gang, Connection Crew Varna. Предвиден е и 3D спектакъл върху сградата на Варненския окръжен съд.Пред дома на архитекта ще бъдат презентирани младежки проекти -победители в конкурса, ще има и арт базар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони